De races

De Tour d’espresso alleycat races zijn er in verschillende smaken. Zo is er voor ieder wat wils. Deze races zijn geen echte wedstrijden. Ieder is verantwoordelijk voor zich zelf en houdt zich aan alle geldende (verkeers)regels. Safety first!

Tour d’espresso STAD
Deze editie vindt plaats in een enkele stad of gemeente. De totale afstand zal tussen de 30 en 50 kilometer zijn.

Tour d’espresso PROVINCIE
Deze editie vindt plaats binnen de provinciegrenzen en is wat meer voor de die-hards. De lengte van de race zal liggen tussen de 100 en 250 kilometer.

Tour d’espresso BAD-ASS
Deze editie kent geen grenzen… tenminste geen geografische 😉 Voor de doorgewinterde fietsers die gewend zijn om meerdere dagen te fietsen en niet schuwen om een nachtje door te halen. De lengte van deze race kan nog alle kanten op maar reken op zeker 250 kilometer (maar waarschijnlijk meer)

Deelnemen aan een race?
Om deel te nemen aan een race, dien je in het bezit te zijn van een manifest. Dit manifest is verkrijgbaar via de webwinkel van onze initiatiefnemer Urbanridez.com. Doordat er geen prijzengeld is en omdat we gebruik kunnen maken van de faciliteiten van onze checkpoints kunnen we de prijs van de manifesten laag houden:

Tour d’espresso STAD: €7,50 + €4,95 administratiekosten
Tour d’espresso PROVINCIE: €10,00 + €4,95 administratiekosten
Tour d’espresso BAD-ASS: vanaf €15,00 + €4,95 administratiekosten

De regels
Deelname aan een Tour d’espresso geschied volledig op eigen risico. We zetten geen kruispunten af en vragen je om je aan alle geldende (verkeers)regels te houden en respect te hebben voor mede-weggebruikers. De overige regels vind je hier >